Vuohenjuusto-yrttidippi

Rosépippuri & Merisuola Makusipsi  ja vuohenjuusto-yrttidippi – makuparien ykkösluokkaa

Kotimaisesta perunasta valmistetaan paras perunalastu. Kun se saa kaverikseen lisää makua ja uusia makuelämyksiä tarjoavan dipin, niin aletaan olemaan herkuttelun ytimessä. Ja ei aikaakaan, kun pussinpohja häämöttää.

Herkullinen sipsi itsessään ei välttämättä tarvitse isoa määrää mausteita. Tärkeintä laadukkaan pääraaka-aineen (perunan) lisäksi ovat leikkaus (sipsien paksuus), öljy ja suola, sekä paistoaika (mehukkuus). Nämä kaikki vaikuttavat, niin makuun kuin koostumukseen. Kun perusasiat ovat kunnossa, niin dippien avulla voidaan herkutteluhetkistä tehdä mielenkiintoisia ja makuhermoja kutkuttavia joka kerta.

Gluteeniton ja vegaaninen vuoden herkku

Spiraalisipsin Rosépippuri & Merisuola Makusipsi on erinomainen valinta, kun mietit naposteltavaa illanistujaisiin isolle porukalle. Rosépippuri tuo uutta ulottuvuutta sipsien makutarjontaan ja toimii testatusti monen makuun. Koska suolaa näissä sipseissä on käytetty hieman normaalia vähemmän, niin simppeli yhdistelmä toimii, - mausteet ovat balanssissa. Sipsit eivät sisällä lisäaineita, eivätkä muitakaan turhia täyteaineita. Tämän ansiosta ne ovat myös gluteenittomia ja kaupan päälle vegaanisia. Tilaa TV:stä tuttuja Spiraalisipsin ”Vuoden herkku”  -tuotteita täältä: www.spiraalisipsi.fi

Täyteläinen ja raikas juustodippi

Hmm, mutta mikä olisi hyvä dippiohje / makupari Rosépippuri & Merisuola sipseille? Noh, toiset tykkää happamasta (viinietikka), toiset tulisesta (chili), mutta useimmat tykkäävät juustosta!  Kun kermaviili tai creme fraiche pohjaan lisätään pehmeää vuohenjuustoa, niin extra maun lisäksi dipistä saadaan hieman tukuisampaa – lisää suutuntumaa. Kun näiden kahden sekaan heitetään yrttejä, esim. timjamia, niin dippi saa aimo annokset raikkautta. Ja kun lopputulos viimeistään makeutta ja happamuutta säätelemällä, hunajalla ja sitruunamehulla, niin herkkua pukkaa!

VInk vink. Kun vaihdat creme fraichen tai kermaviilin kaurafraicheen ja käytät vuohenjuuston tilalla ravintohiivahiutaleita, niin saat dipistä vegaanisen. Pystyt siis pienellä vaivalla ja muutoksella tarjoamaan samoja makuelämyksiä eri ruokavalioita noudattaville ihmisille. Näppärää & herkullista!

VALMISTUSAINEET

150 g pehmeää vuohenjuustoa tai ravintohiivahiutaleita

150 g laktoositonta creme fraichea tai kaurafraichea (vegaaninen)

½ punttia tuoretta timjamia

2 tl juoksevaa hunajaa

1-2 rkl sitruunamehua

Oliiviöljyä

VALMISTUSOHJE

Irrota yrtistä varret ja silppua lehdet keittiöveitsellä pieneksi.

Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa tehosekoittimella tasaiseksi.

Lisää oliiviöljyä sen verran, että koostumus on dippimäinen.

Anna maustua ennen tarjoilua.

RESEPTI

Miia Ylönen & Petri Ylönen

Edellinen
Edellinen

Tsatsikidippi valkosipulisipseille

Seuraava
Seuraava

Mieto Sipulidippi