Mieto Sipulidippi

Inkivääri, ruusunjuuri & mustapippuri makusipsi ja mieto sipulidippi

Maku, maku ja maku. Nämä ovat ne kolme tärkeintä asiaa, kun ruoasta ja herkuista puhutaan. Todellinen makuelämys syntyy, kun kaikki makuun vaikuttavat osatekijät ovat hyvässä balanssissa ja ruoan / herkun koostumus sinetöi kokonaisuuden – ”niin maukasta, niin suun myötäistä”.

Laatua kaikin puolin

Harvat sipsit ovat itsessään sen kummempia ”makupommeja”. Mausteita on usein käytetty melko lailla säästellen ja osa niistä on keinotekoisia. Moni sipsi sisältää myös lisäaineita. Mutta! Spiraalisipsin inkiväärillä, ruusunjuurella ja mustapippurilla maustettu makusipsi on kirkkaasti massasta erottuva poikkeus. Mausteet ovat aitoja ja niitä on runsaasti, siis todella runsaasti. Lisäaineita ei sipseissä ole. Jokainen suupala tarjoaa kunnon makukarkelot - makunystyröitä herätellään suun joka kolkassa ja pirskeet voivat alkaa! Spiraalisipsin Makuperunasipsejä voit tilata täältä: www.spiraalisipsi.fi

Kevyt ja raikas makupari-dippi

Tällaisessa harvinaisessa tilanteessa, jossa jo itse sipsi on kaikin puolin ”kohdillaan”, niin dippiosastolla ei ihmeitä tarvitse tehdä. Makupariksi toimii kokonaisuutta jopa pehmentävä, ehjä hieman vastakohtia tarjoava dippi – kevyt ja raikas. Tällainen yhdistelmä syntyy, kun dippiohje sisältää kermaviiliä, tuorejuustoa, kevätsipulia ja hunajaa. Ja näin valkosipulin ystävänä heitän vielä (ainakin) yhden kynnen sekaan.  Se on siinä!

VALMISTUSAINEET

150 g laktoositonta kermaviiliä tai kaurafraichea (vegaaninen)

100 g maustamatonta laktoositonta tuorejustoa tai Creamy Sheesea

3 kpl kevätsipulin vartta

1 kpl valkosipulin kynsi

2 tl juoksevaa hunajaa

Ripaus valkopippuria

 

VALMISTUSOHJE

Purista valkosipulin kynsi.

Silppua kevätsipulit.

Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi.

Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilu

RESEPTI

Miia Ylönen & Petri Ylönen

Edellinen
Edellinen

Vuohenjuusto-yrttidippi

Seuraava
Seuraava

Papu-fetadippi