Papu-fetadippi
Bataattisipsit ja papufetadippi – makupari todellisille herkuttelijoille
Mikä on paras dippi sipsien kanssa? Sehän riippuu sipsistä, sen pääraaka-aineesta (peruna, bataatti, linssi) ja mausteista. Erinomainen dippi toimii sipsille makuparina, täydentää kokonaisuutta ja nostaa sen uudelle tasolle. Maun lisäksi myös koostumus / suutuntuma vaikuttavat kokonaiselämykseen.
Kotimainen vuoden herkku
Itse sipsiä valitessa suosittelen valitsemaan tietenkin kotimaisen vaihtoehdon – lähiruokaa sen olla pitää! Kun sipsi on vähäsuolainen, eikä sisällä lisäaineita, niin ollaan jo pitkällä. Maaliin päästään, kun sipsi on kaupan päälle gluteeniton ja vegaaninen – ei turhia aineksia! Nämä kaikki ehdot täyttää Spiraalipsin Bataattisipsi, jossa on kaiken lisäksi koostumus kohdillaan. Näitä Vuoden Herkuksi valittuja tuotteita voit tilata täältä: www.spiraalisipsi.fi
Makea ja suolainen makupari
Kasvisruuat kasvattavat suosiotaan ja yksi herkullisista vaihtoehdoista on uunibataatit papufetatäytteellä. Siitä syntyikin idea tähän makupariin. Bataatin makeus yhdistettynä fetajuuston suolaisuuteen. Papu tuo dippiin täyteläisyyttä ja tomaattipyree herkullista lisämakua. Juustokumina ja korianteri tuovat dippiin aasialaisen ruuan syvyyttä ja mausteisuutta ilman, että dipistä tulee liian tulinen. Tämä dippi sopii siis hyvin miedompien makujen ystävälle.
Dipistä voi halutessaan tehdä vegaanisen käyttämällä Violifen Greek Whitea sekä Alpron Greek Style No Sugars -tuotteita maitotuotteiden sijaan. Tässä tapauksessa dippiin kannattaa lisätä 1 rkl oliiivöljyä.
VALMISTUSAINEET
1 ½ dl kidneypapuja suolaliemessä
150 g Filos laktoositon fetajuustoa tai Violife Greek Whitea (vegaaninen)
1 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl laktoositonta kermaviiliä tai Alpro Greek Style No Sugars (vegaaninen)
1 rkl limemehua
1 tl juustokuminaa
(1rkl oliiviöljyä)
Korianteria
VALMISTUSOHJE
Valuta pavut siivilässä ja huuhtele reilulla vedellä.
Murenna fetajuusto.
Laita kaikki ainekset kulhoon.
Jauha sauvasekoittimella (tai monitoimikoneella) tahnaksi.
Lisää pinnalle silputtua korianteria.
Anna maustua hetken ennen tarjoilua.
RESEPTI
Miia Ylönen & Petri Ylönen